joi, 13 noiembrie 2008

Impozite mai mici

In urmatorii patru ani, Romania trebuie sa aiba o economie puternica, competitiva si flexibila, eliberata de dictatura principiilor ultraliberale. Evolutia economiei mondiale din ultima perioada ne arata ca teza statului minimal isi pierde valabilitatea. Adica, statul nu se poate retrage din economie, si asta pentru ca trebuie sa fie un factor economic activ, prin atragerea de investitii in diferite domenii strategice precum educatia, cercetarea, infrastructura. PSD are in vedere o crestere economica de 5-6% pentru urmatorul an. Actuala crestere economica a fost realizata "pe datorie" si a dus la saracirea populatiei. Partidul Social Democrat vizeaza, pentru urmatorii ani, investitii in infrastructura care vor genera noi locuri de munca, comenzi si cereri de produse. Investitiile guvernamentale, considerate principalul motor al cresterii economice in urmatoarea perioada, le vor putea relansa si pe cele private. Un obiectiv important al PSD este constituirea unui "mixt" alcatuit din politici economice si fiscale. Un altul il reprezinta exporturile care trebuie stimulate prin acordarea unor ajutoare de stat. PSD doreste inlocuirea unei cote de impozitare fixe, cu una "regresiva". Adica, va fi pastrat impozitul de 16% pentru profit si pentru salariile care depasesc media pe economie, dar va reduce la 10% impozitul care se gasesc sub acest prag.

Sa privim inainte!

De curand, am mers impreuna cu senatorul Ion Radoi si Anca Opre la Fratesti. Oamenii ne-au vorbit deschis despre problemele si nemultumirile lor, generate, evident, de PD-L, UDMR si PNL-partidele care au condus tara in ultimii patru ani.
Vreau sa va spun ca situatia este tragica in Fratesti, insa din pacate nu este o situatie izolata in judetul nostru. Reteaua de apa potabila este nefunctionala, santurile fluviale sunt neamenajate, dispensarul comunal este in paragina, ajutorul social se tot lasa asteptat de cateva luni, iar primarul a uitat complet de promisiunile din campanie si acum le tranteste efctiv usa in nas.
Sunt aproape de locuitorii fiecarui sat din judetul Giurgiu si cunosc detaliat fiecare problema. Am fost prefect al judetului timp de patru ani si am incercat sa rezolv cat mai multe dintre problemele oamenilor. Sa fiti convinsi ca si acum ma voi implica activ in rezolvarea tuturor necazurilor cu care va confruntati. Voi, oamenii, sunteti cei care hotarati si care aveti puterea sa schimbati in bine lucrurile. PSD are solutii pentru problemele dumneavoastra, pentru ca PSD este singurul partid caruia ii pasa de oameni.

miercuri, 5 noiembrie 2008

Declaratie

Vom face o campanie curatã, corectã si constructivã. Sã nu credeti însã, cã nu vom rãspunde acelora care ne atacã, în mod nejustificat.

Discursul de la lansarea candidatilor pentru Giurgiu si inceputul luptei pentru un judet puternic si echilibrat

Sloganul meu electoral este urmãtorul: “Sunt unul dintre voi”. Stiu cã PSD va ajunge din nou la guvernare si va fi majoritar în Parlamentul României, pentru binele tãranului, pentru binele orãsanului, pentru binele tuturor oamenilor de aici. Sã ne ajute Dumnezeu sã câstigãm pentru dreptate, pentru adevãr, pentru stabilitate si pentru calm! Si-mi mai doresc ceva...sã-l vãd pe Mircea Geoanã, premier al României!

sâmbătă, 1 noiembrie 2008

Hotie sau prostie?

Pânã acum câtiva ani, giurgiuvenii erau linistiti, la sosirea iernii. PSD conducea Consiliul Judetean si îsi fãcea temele, cu rigurozitate. Încã din perioada verii, se asigurau, pe bazã de credite si contracte, combustibilii solizi si lichizi necesari retelei de termoficare. Lucrurile functionau. SCUT se implica serios în acest proces, iar Executivul de la Bucuresti sprijinea eforturile social-democratilor giurgiuveni.
Au mai trecut ceva ani si situatia s-a schimbat...dar nu în bine asa cum ati fi fost tentati sã credeti. Nu, nicidecum. Rezerva de combustibili a orasului este la cota de avarie. S-a ajuns aici, pentru cã Executivul nu a manifestat nici cea mai micã preocupare, în acest sens. E greu când nu ai specialisti, experientã si vointã. CET-urile, externalizate de la Ministerul Industriilor, au rãmas de izbeliste. Decizia, de privatizare a acestora, se putea lua la nivel politic central si transmis în teritoriu, ca o prioritate. La fel de vinovati, precum sefii lor de la Bucuresti, sunt si cei care conduc destinele judetului si orasului Giurgiu. Ei au mimat privatizarea, refuzând sã rezolve o problemã simplã, legatã de proprietatea terenului pe care îl detine SCUT. Au pasat problema de la Consiliul Judetean, la Primãrie si invers, alungând astfel investitorii sau dezamãgindu-i profund.
Si pentru cã asa se întâmplã mereu, cine credeti cã va suporta costurile incompetentei politicienilor? Ati ghicit! Locuitorii din Giurgiu. De parcã nu aveam destule pe cap! Oamenii vor plãti mai mult pentru o gigacalorie si asta pentru cã SCUT nu va folosi cãrbuni, ci gaze pentru producerea energiei termice. Cea mai ieftinã energie termicã este aceea obtinutã din cãrbune sau pãcurã si nu din gaze. Mai mult, dacã s-ar fi lucrat pe cãrbune, uzina ar fi obþinut si energie electricã - în cadrul asa numitului proces de cogenerare - pe care ar fi vândut-o la preturi foarte bune, sistemului energetic national. Iarna asta, SCUT va folosi cazanele mici, deci va apela la gaze. Asta înseamnã cã noi toti, giurgiuvenii, vom plãti mai mult! Eu unul m-am sãturat de atâta incompetentã. Poate cã a venit momentul sã vã gânditi la buzunarele dumneavoastrã si la aceia care bagã mâna în ele, fãrã nici o jenã. Sã vã gânditi, dacã meritã ei sã vã reprezinte.