sâmbătă, 1 noiembrie 2008

Hotie sau prostie?

Pânã acum câtiva ani, giurgiuvenii erau linistiti, la sosirea iernii. PSD conducea Consiliul Judetean si îsi fãcea temele, cu rigurozitate. Încã din perioada verii, se asigurau, pe bazã de credite si contracte, combustibilii solizi si lichizi necesari retelei de termoficare. Lucrurile functionau. SCUT se implica serios în acest proces, iar Executivul de la Bucuresti sprijinea eforturile social-democratilor giurgiuveni.
Au mai trecut ceva ani si situatia s-a schimbat...dar nu în bine asa cum ati fi fost tentati sã credeti. Nu, nicidecum. Rezerva de combustibili a orasului este la cota de avarie. S-a ajuns aici, pentru cã Executivul nu a manifestat nici cea mai micã preocupare, în acest sens. E greu când nu ai specialisti, experientã si vointã. CET-urile, externalizate de la Ministerul Industriilor, au rãmas de izbeliste. Decizia, de privatizare a acestora, se putea lua la nivel politic central si transmis în teritoriu, ca o prioritate. La fel de vinovati, precum sefii lor de la Bucuresti, sunt si cei care conduc destinele judetului si orasului Giurgiu. Ei au mimat privatizarea, refuzând sã rezolve o problemã simplã, legatã de proprietatea terenului pe care îl detine SCUT. Au pasat problema de la Consiliul Judetean, la Primãrie si invers, alungând astfel investitorii sau dezamãgindu-i profund.
Si pentru cã asa se întâmplã mereu, cine credeti cã va suporta costurile incompetentei politicienilor? Ati ghicit! Locuitorii din Giurgiu. De parcã nu aveam destule pe cap! Oamenii vor plãti mai mult pentru o gigacalorie si asta pentru cã SCUT nu va folosi cãrbuni, ci gaze pentru producerea energiei termice. Cea mai ieftinã energie termicã este aceea obtinutã din cãrbune sau pãcurã si nu din gaze. Mai mult, dacã s-ar fi lucrat pe cãrbune, uzina ar fi obþinut si energie electricã - în cadrul asa numitului proces de cogenerare - pe care ar fi vândut-o la preturi foarte bune, sistemului energetic national. Iarna asta, SCUT va folosi cazanele mici, deci va apela la gaze. Asta înseamnã cã noi toti, giurgiuvenii, vom plãti mai mult! Eu unul m-am sãturat de atâta incompetentã. Poate cã a venit momentul sã vã gânditi la buzunarele dumneavoastrã si la aceia care bagã mâna în ele, fãrã nici o jenã. Sã vã gânditi, dacã meritã ei sã vã reprezinte.

Niciun comentariu: